ARDAHAN / MERKEZ - Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okulumuz öğrencilerine rehber öğretmenimiz Şafak Işık ve okul hemşiremiz Şeymanur Başköy tarafından teknoloji bağımlılığıyla mücadele konusunda seminer verilmiştir. Teknoloji bağımlılığının belirtileri, çeşitleri ve zararları hakkında bilgi verilmiştir. Şeymanur Başköy teknoloji bağımlılığının yol açtığı sağlık sorunlarına vurdu yaparak bu sorunların oluşmaması için yapılabilecek egzersizler hakkında bilgi vermiş ve öğrencilere kısa bir uygulama yaptırmıştır. Seminer sonunda teknoloji bağımlılığının yol açtığı yeni e-hastalıklar öğrencilere anlatılarak medyadaki bağımlılık haberleri öğrencilerle değerlendirilmiştir.

Nis

11 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik ara tatil için örnek çalışma planları hazırlanmış ve öğrencilere çalışma stratejileri hakkında bilgi verilmiştir.

Nis

Okulumuz öğrencilerine rehber öğretmenimiz Şafak Işık ve okul hemşiremiz Şeymanur Başköy tarafından madde bağımlılıkla mücadele konusunda seminer verilmiştir. Madde kullanımın zararları bağımlılığın psikolojik, sosyal, fiziksel etkileri hakkında bilgi verilmiştir. Seminer içeriğinde TBM videolarından yararlanılarak madde kullanımının bireysel ve toplumsal zararları vurgulanmıştır.

Mrt

Ardahan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluyla yaptığımız iş birliğiyle 12. Sınıf öğrencilerimize ön lisans bölüm tanıtımları yapıldı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimize Aşçılık, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri ve Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği ön lisans programları hakkında bilgi verilerek bölümlerin uygulama sınıfları öğrencilerimize gezdirildi.

Bu güzel etkinlik ve değerli bilgilendirmeler için Ardahan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrenci velilerimize yönelik okul rehber öğretmenimiz Şafak Işık ve bilişim teknolojileri öğretmenimiz Umut Emre tarafından “Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve İnternetin Çocuklar İçin Riskleri” konulu seminer verilmiştir. Seminerde velilere internetteki zararlı uygulamalar, öğrencilerin karşılaşabilecekleri riskli durumlar, siber zorbalık hakkında bilgi verilmiştir. İnternet ortamındaki riskleri azaltmaya yönelik aile içi iletişimin önemi vurgulanmış, çocukların sosyal medya kullanımlarının takibi değerlendirilmiştir.

Mrt

Derslerinde başarı gösteren ve örnek davranış sergileyen öğrencilerimizle motivasyon amaçlı iftar ve bowling etkinliği düzenledik. Hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimiz büyük keyif aldığı bu güzel etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan başta müdür yardımcımız Erhan Akgün olmak üzere öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Serdar SALMAN' ın katılımı ile 11 Ocak 2024 Tarihinde okulumuz konferans salonunda ilimizdeki 12. sınıf öğrencilerine tanıtım semineri yapılmıştır. Hocamıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Mrt

21 Mart Perşembe Günü saat 10.00'da okulumuzun konferans salonunda " Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konulu veli eğitimi düzenlenecektir. Tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Mrt

Ramazan ayında camilerde mukabele okunması, Peygamberimiz ve Ashabı ile İslam büyüklerinin hayatlarından alınmış güzel bir ibadettir. Okulumuz 11/A Sınıfı öğrencilerinden Hafız Muhammet Aktürk okulumuz mescidinde Ramazan Ayı boyunca her gün öğlen arası mukabele okumaktadır. Rabbim Tüm İslam Âlemine, Ramazan Ayını hakkı ile değerlendirmeyi nasip etsin.

Mrt

“Çanakkale Geçilmez!” dedirten, geri dönmeyi hiç düşünmeyen, aziz vatanımız için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz okulumuz Tarih Öğretmeni Sayın Selvi Gökçin Vural’ın hazırlamış olduğu program ile anıldı. Onlara çok şey borçluyuz,ruhları şad olsun

Mrt

İstiklal Marşının Kabulünün 103.yıldönümü 9A sınıfınin sınıf öğretmeni Hatice ÖZÇIVAK eşliğinde hazırladıkları oratoryo, sınavlı 11 A sınıfı öğrencilerinden Neslihan Cantimur’un okuduğu duygulu şiir ve Nehir Çeğil’in İstiklal Marşının yazılması ve kabulü sürecini anlatması ile kutlandı. Marşımızın yaratıcısı ünlü şair Mehmet Akif’in de dediği gibi “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Mrt

Okulumuz öğrencilerine rehber öğretmenimiz Şafak Işık ve okul hemşiremiz Şeymanur Başköy tarafından alkol bağımlılığıyla mücadele konusunda seminer verilmiştir. Alkol kullanımın zararları bağımlılığın psikolojik, sosyal, fiziksel etkileri hakkında bilgi verilmiştir. Alkol kullanımın aile içi şiddete, ekonomik ve sosyal sorunlara etkisi vurgulanmıştır. Şeymanur Başköy alkol kullanımının insan vücuduna verdiği zararlar hakkında bilgi vermiştir.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine rehber öğretmenimiz Şafak Işık ve okul hemşiremiz Şeymanur Başköy tarafından tütün bağımlılıkla mücadele konusunda seminer verilmiştir. Tütün kullanımın zararları bağımlılığın psikolojik, sosyal, fiziksel etkileri hakkında bilgi verilmiştir. Seminer içeriğinde TBM videolarından yararlanılarak tütün kullanımının bireysel ve toplumsal zararları vurgulanmıştır.

Mrt

Son sınıf öğrencilerimize yönelik okul rehber öğretmenimiz Şafak Işık tarafından sınav kaygısıyla başa çıkma konulu bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Öğrencilere kaygının sınav başarısına etkisi, fiziksel, duygusal ve davranışsal belirtileri hakkında bilgi verilmiştir. Kaygıyla başa çıkma becerileri ve rahatlama teknikleri öğrencilerle paylaşılmıştır.