T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARDAHAN / MERKEZ - Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

SALİM DURSUNOĞLU

   1940 yılında Ardahan´ ın Yalnızçam Nahiyesi, Dedegül Köyünde dünyaya gelen Salim DURSUNOĞLU, Ardahan eşraflarından Hacı Laçin DURSUNOĞLU´ nun dört çocuğundan üçüncüsüdür. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu Ardahan´ da, liseyi Kars´ta, üniversite eğitimini İstanbul´ da tamamlayarak Kimya Mühendisi olmuştur.

   Üniversite eğitimini bitirdikten sonra Ardahan´a dönen Salim DURSUNOĞLU, burada ticari faaliyetlerde bulunmuş ayrıca siyasetin içerisinde etkin bir şekilde yer almıştır.

  Salim DURSUNOĞLU, ´İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği´ başkanı olmuştur. Bu derneğin yoğun çalışmaları sonucunda 1975 yılında İmam Hatip Lisesinin temelleri atılmış ve Ardahan´ da ilk kez bir İmam Hatip Lisesi milletin hizmetine sunulmuştur. Kars Milli Eğitim Müdürlüğünden İmam Hatip Lisesinin açılış yazısını bizzat kendi alan Salim DURSUNOĞLU, bu okulda fen bilgisi öğretmeni olarak da görev yapmıştır.

   Siyasi yaşamın içerisinde etkin bir şekilde yer alan Salim DURSUNOĞLU, Kars senatör adayı olduğu sırada, 2 Ekim 1979´ da Göle Belediye Başkanlık Binasına yapılan bombalı saldırı sonucunda şehit edilmiştir.

   RUHU ŞAD OLSUN...

12-12-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2017 - Güncelleme: 18.04.2024 08:09 - Görüntülenme: 1474
  Beğen | 7  kişi beğendi